Bra verktyg för uppdatering av WordPress-installationer

Bra verktyg för uppdatering av WordPress-installationer

Hantera flera WordPress-webbplatser på ett smidigt sätt

ManageWP för WordPressHar du som jag flera webbplatser som bygger på WordPress så vet du också att det är rätt tidskrävande att hålla dem uppdaterade.

Nu har jag hittat ett verktyg som jag tycker fungerar bra och som besparar mig en hel del tid. Med detta verktyg uppdaterar jag WordPress, teman och plugins enkelt, i ett och samma gränssnitt, för alla mina WordPress-installationer samtidigt. Verktyget jag syftar på är ManageWP och det består av två delar, dels en plugin som du installerar på de webbplatser du vill hantera, dels ett webbgränssnitt där du hanterar webbplatserna.

ManageWP är utvecklat av Vladimir Prelovac som är CEO på Prelovac Media.

Att använda ManageWP

Om du vill börja använda ManageWP så får du börja med att gå http://managewp.com och registrera ett konto. När du registrerat kontot så har du sedan möjlighet att hantera upp till 100 webbplatser kostnadsfritt. Har du fler webbplatser du vill hantera så kostar det sedan pengar.

När du sedan loggat in kommer du till ”Dashboard”. Här nedanför ser du hur min ”Dashboard” ser ut.

ManageWP

I ”Dashboard” har du en bra överblick över dina webbplatser och överst till vänster hittar du en meny med olika åtgärder du kan genomföra. Under detta finns en lista på de webbplatser du lagt till. Överst i mitten ser du om det finns några uppdateringar tillgängliga och under det hittar du statistik för dina webbplatser. När det gäller statistiken kan du välja att använda statistik från ManageWP, eller om du använder Google Analytics, så kan du använda statistiken därifrån. I kolumnen till höger finns en sökfunktion, dina senaste inlägg från alla webbplatserna likväl som kommentarer från alla webbplatserna.

När det kommer till uppdateringar så har du flera olika alternativ att välja på. Du kan välja att uppdatera alla webbplatser på en gång, du kan även välja enstaka webbplatser och du kan välja att ignorera en uppdatering.

För att kunna lägga till en webbplats i ManageWP måste du först installera pluginen ManageWP – Worker. När du gjort detta är det bara att klicka på ”Add website” i menyn uppe till vänster. Du får då upp en dialogruta där du skriver in URL till webbplatsen du vill lägga till, samt användarnamnet för en användare som har administratörsrättigheter.

Lägg till webbplats ManageWP

När webbplatsen sedan är tillagd så hittar du den i listan över webbplatser och med det så övervakas webbplatsen. Nu är det bara att fortsätta att lägga till dina webbplatser och när du lagt till alla så uppdaterar du dem enkelt på ett och samma ställe.

Här nedanför kan du se en demonstration av ManageWP.

ManageWP Tour from ManageWP on Vimeo.

Flera finesser i ManageWP

Förutom det jag beskrivit här ovanför så finns det ytterligare finesser i ManageWP som är värda att nämnas.

  • Automatisk backup, full eller databas (lagras lokalt)
  • Optimering av databas
  • Välj hur många inlägg/kommentarer som visas i Dashboard
  •  Välj om du vill visa favicon för webbplats i Dashboard
  • E-postnotifikationer när uppdateringar finns
  • Begränsa anrop till webbplatser per IP-adress (läs och skriv samt fördröjning mellan anrop)
  • Migrera och klona webbplatser
  • Hantera backuper
  • Skapa inlägg, sidor, länkar, användare och ladda upp filer i bulk
  • Importera och exportera webbplatser

Jag har nu använt ManageWP i ca. 2 månader för mina webbplatser och det har fungerat klockrent för mig. Jag rekommenderar detta till er som har flera WordPress-webbplatser att underhålla och uppdatera. Ni kommer att spara mycket tid.

 

Jag heter Stefan Johansson. Här på StefanJson.se bloggar jag i huvudsak om webb- och IT-relaterat men jag kommer också att skriva om andra ämnen.Follow @smyckenforalla

28 kommentarer på “Bra verktyg för uppdatering av WordPress-installationer

  1. Låter som ett trevligt verktyg, men ogillar att man ger tjänsten tillgång till sina webbplatser. Även om det skulle finns ett förtroende till ägaren av projektet, så finns ju alltid risken för en attack. Noterade att möjligheten till self-hosted fanns, men det verkar tyvärr enbart vara för större företag.

    Samma produkt för installation på egen dator/server vore mycket intressant. 🙂

  2. Visst kan det innebära en viss risk att ge tillgång till webbplatserna, men den risken tar man i princip med alla plugins. Skillnaden här är att man från samma gränssnitt kommer åt alla webbplatser. Hackar någon kontot på ManageWP.com så får denne tillgång till alla webbplatser. All administration av webbplatserna sker dock över en krypterad anslutning. Bäst vore naturligtvis om man kunde köra detta på egen server för bäst kontroll. Jag har dock inte ännu kontrollerat pris för self-hosted.

  3. Ett illasinnat/buggigt WordPress-plugin påverkar bara den aktuella sidan, medan en lyckad attack mot ManageWP skulle slå ut alla mina installationer (och många, mååånga användares till).

    Såg videon och det underlättar ju faktiskt en hel del. Håll oss gärna informerad om du bestämmer dig för att testa self-hosted.

  4. Visst är det så. Risken finns där, det går inte att bortse i från. Att göra backup på annat sätt och lagra externt är en god idé, och inte bara i det här fallet. 🙂

    Såg nu på forumet hos ManageWP att priset på shelf-hosted diskuterades och priset som nämndes var $6000 samt en årlig avgift på $3000. Om detta pris blir verklighet så är det definitivt utanför min budget.

  5. Oj, det är helt klart över min budget också. Om det blir priset så dröjer det nog inte länge innan det kommer liknande uppstickare för en bråkdel av priset. 🙂

  6. Frågan är när man utsätter sig för störst risk – genom att använda en tjänst som denna, eller genom att ha dålig koll på alla sina WP-installationer så de inte är up-to-date…?

  7. Det är en bra fråga som jag inte törs svara på. Kanske finns det någon annan som kan svara på det?

  8. Om jag förstått saken rätt så kostar det $20 per webbplats? Har man ett antal webbplatser så springer kostnaden lätt i väg. Sedan får jag inte riktigt grepp om hur det fungerar. En plugin på varje webbplats måste installeras, det fattar jag, men var körs admingränssnittet någonstans?

    Jämfört med ManageWP är CodeCanyons lösning väldigt fattig på funktioner. Dessutom så verkar den och supporten strula en del om läser kommentarerna till sidan.

  9. Tack för tipset! Hade ingen kännedom om detta verktyg.
    PS kör City Network via Adtraction istället, där får du bättre provision.

  10. codecanyons version är bara en monitor, den kan inte gøra något mer än att berätta vad som saknas/måste uppdateras. Det är också bara en engångskostnad för main-koden, pluginet är gratis, så 20$ totalt, inte per sida. ska testa MWP nu 🙂

    btw, fungerade inte att autha med twitter och posta kommentaren

  11. HAHA , vilket underbart verktyg! Trodde först detta skulle vara ytterligare en guide om wordpress multisite men det här är ju underbart 🙂

    Du fick en push också, de är du värd!

  12. Så med andra ord så måste man logga in på varje webbplats ändå för att uppdatera?

    Det var nog något tillfälligt som gjorde att du inte kunde logga in via Twitter. Jag har testat och det fungerar nu. Nu fick du ju ändå en dofollow-länk. 🙂

  13. Varsågod! Hoppas du får nytta av verktyget!

    CityNetwork har pausat sin kampanj hos Adtraction, annars hade jag valt det.

  14. japp fungerar nu, var inloggad idag när jag kom tillbaka 🙂

    Ja precis, du måste logga in på varje enskild, manageWP rockar verkligen.. har lagt in 40 sidor nu och det fungerar helt utan fel eller problem! Detta ska jag sprida 🙂

  15. Jag har inte testat verktyget än, men det verkar ju helt underbart! Jag har testat vanlig multiinloggning på WP. men efter halva installationen gav jag upp då det va alldeles för omständligt och krångligt (tyckte jag då iaf).

  16. Detta är ett riktigt bra verktyg. Installationen är jobbig och krånglar men laddar man upp med kaffe och någon bulle går det.

  17. Jag tycker det är rätt enkelt att installera pluginen och sedan lägga till webbplatsen i Manage WP. Har du en stor mängd webbplatser att lägga in samtidigt så tar det tid förstås.

  18. Det är ett underbart verktyg och jag förstår knappt hur jag kunnat vara utan det tidigare 😀 Nu kommer det dock börja kosta pengar då testperioden närmar sig sitt slut, men det är de värt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*