Webbshop med WooCommerce

Webbshop med WooCommerce

Lagerrensning.net drivs med WooCommerce

Lagerrensning.net drivs med WooCommerce

Nyligen öppnade vi webbshopen Lagerrensning.net där vi använder WooCommerce som butikssystem. Detta är den första webbshopen vi kör i skarpt läge med WooCommerce, och jag är nöjd med hur shopen fungerar så här långt.

Webbshopen är enkel att administrera och den fungerar klockrent, förutom då jag installerade och aktiverade WordPress SEO. Efter att jag aktiverat pluginen så konstaterade jag dagen efter att två kunder avbrutit sina order, varav den ena kunden hade gjort det två gånger till och med.

Jag gjorde ett snabbt test och konstaterade att när jag klickade på ”Betala” i kassan, så skickades jag vidare till sidan ”Mitt konto” och inte till Payson som jag egentligen skulle bli skickad till. Vadan detta tänkte jag och började fundera på vad jag gjort med webbshopen de senaste dagarna. Det jag kom ihåg var att jag några dagar innan hade uppdaterat WooCommerce till senaste versionen. Jag nedgraderade WooCommerce till versionen innan, dock utan resultat. Snabbt tog jag kontakt med Niklas Högefjord som utvecklat betalmodulen för Payson, och han ställde genast upp och felsökte problemet, dock utan resultat. Vi kom överens om att jag gör standardtestet och avaktiverar plugin för plugin och ser om det är det som är där problemet finns. Jag började med den senaste pluginen som var WordPress SEO, och se där, det var WordPress SEO som orsakade problemet.

När jag konstaterat detta skickade jag ett mail till Yoast som utvecklat WordPress SEO för att se om han hade något tips, och det hade han. I inställningarna för WordPress SEO under Permalinks finns en checkbox ”Redirect ugly URL’s to clean permalinks.”. Den checkboxen ska du INTE bocka för om du använder WooCommerce då det är den som orsakar problemet jag råkade ut för. All heder till Yoast för snabbt svar och en lösning som fungerade.

Är du själv i behov av en egen webbshop kan du kontakta oss på DreamRooms så hjälper vi dig att komma igång.

Jag heter Stefan Johansson. Här på StefanJson.se bloggar jag i huvudsak om webb- och IT-relaterat men jag kommer också att skriva om andra ämnen. Follow @smyckenforalla

4 kommentarer på “Webbshop med WooCommerce

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*