Vad är en rabattkod?

Rabattkoder – Vad är det?

Rabattkod, rabattkoder, kupongkoder, kuponger, koder eller kampanjkod – Det kallas olika saker, men är egentligen en och samma sak. Det är en rabatt du får när du handlar dina produkter och du använder en speciell kod, vanligt vis i kassan, för att erhålla rabatten.

Detta har varit populärt utanför Sverige i många år och har på senare år kommit hit till Sverige. I USA är det en mega business. Nyligen såldes ett företag som arbetar med rabattkoder för 40 miljarder! Galna pengar!

vad ar en rabattkod

Trenden med rabattkoder

Trenden är att rabattkoder växer hela tiden numera och intåget vad gäller Black Friday har inte gjort detta fenomen mindre direkt. Massor av företag använder sig av rabattkoder när de skall skapa sina erbjudande för oss kunder vid Black Friday, Black Week eller Cybermonday.

Vart får man rabatt?

Många av de webbutiker som finns i Sverige har numera ett fält inlagt för rabattkoder. Det är smart, för det förenklar inköpet för dig som kund och du får rabatten direkt i kassan hos den webbutik du handlar hos. Det svåra har hittills varit att hitta alla de rabattkoder, som alla företag ger ut, men numera finns det dedikerade rabattkodsidor, som samlar ihop dessa koder på ett och samma ställe.

Populära rabattkoder

Det finns mängder med rabattkoder hos alla de olika webbutiker runt om i Sverige och alla rabattkodsidor har inte tillgång till alla koder. De allra största kampanjkodsidorna har vanligtvis flest rabattkoder från flest butiker, men även de mindre sajterna i nischen har vanligtvis många butiker anslutna.

Populära rabattkodsbutiker: 

Rabattkod Apohem
Rabattkoder Nelly
Rabattkod Expedia
Rabattkod Hotels.com
Rabattkoder Bubbleroom
Rabattkoder CDON
Rabattkoder Gymgrossisten
Kampanjkod Ellos
Kampanjkoder SAS
Rabattkoder Nordicfeel

Vilka former av rabatter förekommer?

Det finns en mängd olika former av rabatter en firma kan ge dig och det finns följande rabattkoder för olika sorters rabatter:

  • Fri frakt med specifik kod
  • 10% rabatt med specifik kod
  • 10% rabatt på specifik vara i butik med kod
  • 20% rabatt på hela köpet
  • 100:- eller mer om du köper för över en viss summa
  • Black Friday rabatt på tex 20-70% på utvalda delar av sortimentet

Varför skall butik ge dig rabatt?

En rabatt i generella fall ges ju till dig som incitament för att du skall köpa en viss vara vid viss tidpunkt hos en specifik webbutik. Detta har ju som du vet använts i alla tider i vanliga världen och har flyttat ut på Internet under det senaste årtiondet kan man säga. Just rabattkoder är en relativt ny företeelse i Sverige, även om det känns som vi alltid haft det, men det är kanske 10 år gammalt bara. Det har verkligen tagit fart de senaste åren!

Kombinera olika rabatter?

Vanligtvis kan du inte kombinera olika rabatter och rabattkoder med varandra. En rabattkod är vanligtvis gjord för en specifik vara eller tjänst. Fri frakt är även det populärt att ge som rabatt eller som incitament för att du skall köpa varan direkt hos din webbutik. Se till att du handlar med rabattkod vid ditt nästa köp, så köper du dina varor och tjänster till ett lägre pris!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*