Black friday inom skäggvård och manlig hudvård

Black friday inom skäggvård och manlig hudvård

Black friday är precis över för 2016

Fredagen som gick var den bästa fredagen för Black friday sedan starten av detta fenomen i Sverige. Redan förra året var svenskarna med på noterna och handlade massor av tjänster och produkter under denna hypade fredag. I år 2016 var fenomenet mycket större och vi i Sverige handlade ännu mer i år.

Black friday är ett fenomen från USA från början men har verkligen tagit fart i Sverige och jag tror faktiskt bara att det kommer att öka under de kommande åren. 2017 kommer att bli ännu större vad gäller försäljning på nätet.

Vi har ett par affiliate projekt som gick bra under Black friday

Vi har ett flertal affiliate projekt som har börjat lyfta så sakta och det märktes av att det var black friday denna veckan. Försäljningen var bra på fredag och fortsatte på lördagen, men själva fredagen var den stora dagen för oss som för alla andra kan jag tänka mig.

black-friday-manlig-hudvard

En butik, som gick bra var Groomingonline.se där vi har fokuserat på produkter för manlig hudvård. Vi har haft fokus på skägg och skäggvård. Det har nu gett resultat och vi syns för många fina söktermen numera. Det ger försäljningar, speciellt en dag som black friday.

Vi kommer utöka inom manlig hudvård

Under 2017 kommer vi se till att öka vår närvaro inom manlig hudvård, genom att bygga på de befintliga sajterna, men även bredda vår arsenal med fler strategiska sajter inom samma segment. Det är inte den bästa nischen att arbeta med när det gäller affiliate av olika orsaker, men vi gillar den.

Män tenderar att handla färre produkter inom nästan alla nischer än vad kvinnor gör, så egentligen skulle vi ha haft kvinnlig hudvård som fokus, men vi gillar den manliga biten inom segmentet och kan ju själva en del i ämnet genom egna erfarenheter.

Detta egna fokuset i nischen gör att det känns roligt att skapa innehåll och detta ger bra input till sajten över tiden. Det kan vara svårt att hålla fokus på en affiliate sajt under tiden, om man inte själv gillar det ämne man arbetar inom.

Gillar du nischen och produkterna du skall promota, så kommer innehåll och artiklarna mer av sig själva. Dessa artiklar tenderar även att bli personliga och ha bättre innehåll än om du inte gillar ämnet. Inga konstigheter med det.

Skägg har varit fokus hittills

Skägg och skäggvård har varit fokus hittills och vi skall se till att bredda oss inom nischen under kommande 6 månader är det tänkt. Det är som sagt inte den bäst betalda nischen vad gäller affiliate försäljningar, men vi gillar den och det finns utrymme att öka här. Då vi redan har relativt bred närvaro.

Nu ser vi fram emot att skapa mer innehåll och bredda vår närvaro i flera nischer. Vi återkommer med uppdatering i ämnet om ett par månader så får vi se hur långt vi tagit oss då vad gäller nischen och försäljningar.

Black friday inom skäggvård och manlig hudvård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*