WordPress-plugins
Plugins för WordPress
Här nedanför hittar du olika plugins för WordPress som jag tycker är användbara i olika sammanhang.
De flesta av dessa plugins använder jag själv på mina WordPress-webbplatser.
Det finns två plugins som jag alltid installerar på mina WordPress-webbplatser. Dessa två plugins är som följer:
WordPress SEO by Yoast
En måste som jag ser det att ditt arbete med att sökmotoroptimera din blogg ska bli så bra som möjligt.
Wordfence
Detta är också något man bör installera på sin WordPress-webbplats för att säkra den så bra det går. Wordfence anser jag täcker upp det mesta vad det gäller säkerheten för din webbplats.
I övrigt tycker jag nedanstående plugins kan vara bra att ha, dock lite beroende på vad du vill göra med din webbplats.
WP-Rocket
En utomordentligt bra plugin för cache. Kombinerar du den sedan med Cloudflare så blir det ännu bättre. Ett stort plus jämfört med W3 Total Cache som jag beskriver här nedanför är att WP-Rocket har väldigt få inställningar. WP-Rocket kostar lite, men den ger din WordPress-webbplats prestanda för pengarna.
W3 Total Cache
Snabba upp din blogg med hjälp av denna plugin.
ManageWP
Har du fler WordPress-webbplatser så är ManageWP ett verktyg du absolut har nytta av. Med ManageWP hanterar och uppdaterar du alla dina webbplatser enkelt från ett och samma gränssnitt. Läs gärna min artikel om ManageWP för en utförligare beskrivning.
Akismet
För att slippa kommentars- och trac-back spam.
Broken Link Checker
Håller koll på din bloggs länkar och att bilder inte saknas
Contact Form 7
Suverän plugin för att skapa formulär av olika slag
Google XML Sitemaps
Hjälper Google med indexeringen av din blogg. Använder du WordPress SEO by Yoast finns denna funktion inbyggd.
NoFollow Free
Styr över länkarna i dina kommentarer. Bestäm om de ska vara NoFollow eller DoFollow eller både och, utifrån dina inställningar.
BackupBuddy
Detta är ett plugin som kostar pengar, men som jag tycker är väldigt bra. Med BackupBuddy tar du enkelt backup på din WordPress-webbplats, antingen bara databasen, eller databas plus alla filer. Du kan även välja bort mappar som du inte vill ska ingå i backupen. Du schemalägger enkelt automatiserade backuper som lagras lokalt på webbplatsen, men du kan även ställa in så att dessa även kopieras till Dropbox, Amazon S3, Rackspace Cloud eller via FTP till annan server. Du kan enkelt återställa webbplatsen om olyckan har varit framme, och du kan även migrera webbplatser.
wp Time Machine
WP Time Machine liknar BackupBuddy men har inte lika många funktioner. Du kan ta backup på katalogen wp-content samt din databas.Du kan ladda upp backupen till Dropbox, Amazon’s S3, eller din FTP. Använder du FTP bör du för säkerhets skull ha den på en annan server än där du har bloggen.
Har du några bra tips på plugins du tycker är ett måste, så får du gärna posta dem i en kommentar.
Det är synd att BackupBuddy ska kosta pengar.
Men enligt mig är det värt varenda krona !
Har 2 wordpress webbsidor och på båda använder jag detta plugin.
Du är den första som jag har hört använder BB 🙂 KUL!
Till att börja med så tillåter jag inte ett nyckelord som namn i SEO-syfte i kommentarerna. Jag har därför ändrat ditt namn till "Anonym".
Ja, BackupBuddy kostar $150/år för obegränsat antal webbplatser, uppdateringar och support, men det är det värt tycker jag. Att återskapa en webbplats som av någon anledning försvunnit innebär ofta mycket arbete, om den ens går att återskapa. Dessutom fungerar BackupBuddy utmärkt om du ska flytta en webbplats. Väldigt smidigt att migrera via BackupBuddy.
Tack för tippsen! Detta ska testas!