SEO-vänlig webbutik med WordPress och Woocommerce

SEO-vänlig webbutik med WordPress och Woocommerce

Det var länge sedan jag skrev något på den här bloggen. Anledningarna till detta är många men gemensamt är att tiden inte räcker till allt man vill och orkar göra.

SEO-vänlig webbutik med WordPress och Woocommerce

seo-vänlig webbutikDet som hänt senast är att vi bestämde oss för att prova på detta med e-handel igen. Den här gången använder vi oss av en leverantör som tillhandahåller dropshipping så vi behöver inte tänka på lagerhållning och logistik. Då jag tidigare arbetat med WordPress och Woocommerce kändes det ganska naturligt att använda sig av dessa för vår e-handelslösning. Förutom att jag är bekant med de olika delarna sedan tidigare så är det även en bra lösning om du vill ha en SEO-vänlig webbutik. Med WordPress, Woocommerce, temat Canvas plus barntemat Fashionable från Woothemes och några väl valda plugins så är den tekniska biten för en SEO-vänlig e-handel täckt. När det gäller SEO idag så har även webbplatsens prestanda blivit en parameter som är viktig att tänka på, oavsett om det är en e-handel, blogg eller annan typ av webbplats. Det är även viktigt att tänka på mobilvänlighet då Google nu har det med i sina algoritmer. Webbplatser som inte är mobilvänliga verkar få sämre placeringar i sökresultaten än vad de hade tidigare, innan Google sjösatte uppdateringen som värderar mobilvänligheten för webbplatser. Idag finns det dock många teman till WordPress som är responsiva och därmed mobilvänliga. Har du koll på om din webbplats är mobilvänlig? Prestandamässigt ligger vi bra till med vår e-handel och mobilvänlig är den genom användandet av Canvas och Fashionable som är responsiva teman. Mer om SEO och e-handel hittar ni på min blogg stefanjohansson.net där jag skriver om dessa ämnen. Flera av länkarna i den här artikeln leder dig dit om du är intresserad.

Jag heter Stefan Johansson. Här på StefanJson.se bloggar jag i huvudsak om webb- och IT-relaterat men jag kommer också att skriva om andra ämnen. Follow @smyckenforalla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*