SEO projekt på gång

SEO projekt på gång

Ett nytt optimeringsprojekt växer fram

Vi har haft domänen kryddor.biz i kryddnischen under ca 1 år, men inte gjort något speciellt med den. Nu har arbetet satts igång och den senaste veckan har jag arbetat med att bygga blogginlägg och en struktur som sakta växer fram. Tanken är att erbjuda värdefull information och även sälja kryddor online på sajten såklart. Både med samarbetspartners samt som affiliate.

Blogga om kryddor

Det finns massor att göra i ett bra seoprojekt. Man lär ta allt i rätt ordning, men vi kör lite All In i detta projekt och har börjat att blogga om kryddor, hälsosam mat och annat som passar in i kryddnischen. Tanken är att synas på många olika söktermer vad gäller hälsa, kryddor och smak. Vi skall se till att bygga rejäla och värdefulla blogginlägg, som skall ta sig till toppen i respektive SERP.

Internetmarknadsforing

Produkter på sajten

Jag har ju många års erfarenhet av kryddor och har fortfarande känningar i kryddbranschen och detta skall vi utnyttja vad gäller försäljning på sajten. Jag har förkärlek för Kryddjohans kryddor och har själv tagit fram ett flertal av de smaker som fortfarande finns i deras sortiment. Jag ägde tidigare den firman och byggde upp den under ca 8 år.

Affiliate på sajten

Vi skall allt se till att bli affiliate åt flera företag vad gäller försäljning utöver Kryddjohans produkter som jag verkligen hoppas att vi kan sälja via butiken som finns på sajten. De har så många bra och hälsosamma kryddor, som jag skulle vilja att vi hade i sortimentet om man så säger. Även affiliate åt olika såser, kryddor, böcker och annat vore riktigt roligt om vi kunde få till. Jag skall idag göra en djupdykning bland de företag som har anslutit sig till de vanligaste affiliatenätverken och se vad som finns att promota.

Detta skall man ju vanligtvis göra innan man köper en domän, så man vet att det finns något att sälja i nischen man ger sig in i, men nu får vi göra den undersökningen nu i efterhand liksom. Det går säkert bra. Jag har som sagt känningar och lite koll på nischen.

Att arbeta som affiliate är ju ett sätt att tjäna pengar hemifrån ifall det är ett av dina egna mål. Det är  absolut ett relativt enkelt sätt du kan använda dig av för att skapa en inkomst via Internet. Jag skall som sagt själv utnyttja mig av den möjligheten vad gäller vår nya kryddsajt.

Lista på saker att genomföra

När man sätter upp ett nytt projekt på webben, så finns det ju en massa olika saker man behöver göra. Dessa skall helst även göras i en viss ordning. Denna gången är det lite annorlunda, men jag skall försöka att få till det på bästa sätt ändå.

  • Skapa en bra struktur
  • Skapa blogginlägg
  • Lägg in alla olika kryddor
  • Se över annonseringen
  • Kategorisera alla inlägg på rätt plats
  • Skapa texter till framsidan
  • Sökordsanalys
  • Länkar

Detta var den korta och lilla listan på alla de saker som skall göras vad gäller den nya kryddsajten. Arbetet med sajten känns inspirerande och roligt och jag tror att vi har stora chanser att ta bra positioner på många sökord vad gäller kryddnischen.

Du kan följa mer om projektet via sokmotoroptimering24.se. Det skall som sagt bli riktigt kul att skapa sajten med värdefull information samt bra synlighet, speciellt hos Google.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*