Test av avancerat tema för WordPress blogg

Test av avancerat tema för WordPress blogg

Ett WordPress-tema från Rocketthemes

Tema Grunge för WordPress bloggNär jag startade den här bloggen så var jag inte på det klara med vilket tema jag skulle använda. Bloggen drivs med WordPress och det finns en hel uppsjö med fria teman att använda om man vill. Dock varierar kvaliteten på dessa fria teman en hel del, både design och bakomliggande kod kan vara allt från bra till dålig.

Då jag tidigare jobbat en del med Joomla CMS så har jag i många fall använt teman från Rocketthemes då jag upplevt dem som välgjorda både design- och funktionsmässigt. Nu konstaterade jag att de för en tid sedan släppt ett fritt tema för WordPress, som dessutom bygger på ramverket Gantry. Detta gjorde att mitt val av tema för den här bloggen föll på Grunge från Rocketthemes, då detta tema är avancerat och fullspäckat av funktioner, dessutom så är designen relativt påkostad. Nu ska ni som inte gillar designen hänga upp er för mycket på det, då det i första hand är hur temat fungerar sett ur olika perspektiv som sökmotoroptimering, laddningstider, användarvänlighet med mer som jag kommer att titta på.

Ett tema med många finesser

Här nedanför hittar du en del av de finesser som finns med i Grunge.

 • Fritt och GPL
 • Gantry Framework
 • RTL Support
 • Custom Typography
 • CSS Dropdown Menu
 • 68 Widgetpositioner
 • FF3.5, Opera 9.6, Safari 4, IE7-8 kompatibelt
 • Begränsad IE6 support
 • Adobe Fireworks PNG källfil inkluderad
 • Fri / Öppen dokumentation
 • W3C XHTML 1.0 Transitional
 • W3C CSS 3 Valid

Då jag kommer att testa det mesta av Grunges funktioner här på bloggen live, så kommer utseendet att variera av och till. Jag återkommer längre fram med inlägg om hur detta tema för WordPress fungerar.

 

Jag heter Stefan Johansson. Här på StefanJson.se bloggar jag i huvudsak om webb- och IT-relaterat men jag kommer också att skriva om andra ämnen.Follow @smyckenforalla

15 kommentarer på “Test av avancerat tema för WordPress blogg

 1. Nu en kommentar till inlägget. Jag tror det finns en stor nytta med att köpa ett tema. Det är mer unikt än många av de gratisteman som finns. Det är nog i många fall också mer buggfritt. Jag har nämligen stött på ganska många gratisteman som inte funkar riktigt bra. De ser inte bra ut rent designmässigt helt enkelt. Det har gjort att jag fastnat vid det gamla default-temat. Enkelt och funktionellt, men visst blir man lite avundsjuk på dem med flashiga teman ibland.

  • Har ungefär samma erfarenheter. Kör Thesis på flera sajter sedan ca 6 månader tillbaka och är grymt nöjd. Den ständiga skräcken med gratisteman är ju att det ska ligga med ngn skräpkod eller dolda ful-länkar…

   • Jag har precis samma erfarenheter som er. På min andra blogg och hustruns blogg använder jag Headway som mer är ett ramverk där du tillför din egen layout design. Fördelen med Headway är att du har en ”Visual editor” där du kan dra och släppa objekt, göra inställningar och ändringar som du direkt ser hur det blir, och dessutom är All in one SEO implementerat i temat. Du behöver inte använda någon plugin för SEO. Utöver detta finns ytterligare finesser som gör det enkelt att layouta och designa sitt tema. Nackdelen är då att man måste avsätta tid till detta. Jag har tidigare använt Thesis som jag också tycker är ett bra tema/ramverk, men jag gillar Headway bättre.

    Som jag skrev i inlägget så har jag goda erfarenheter av av Rocketthemes teman för Joomla, och nyfiken som jag är så tycker jag det är roligt att testa detta tema för WordPress.

 2. Ser bra ut. Dock ser det lite tokigt ut (för mig i alla fall) under "Senaste kommentarer" i högerspalten. Texten skulle behövas tryckas in lite i "boxen".

 3. Tack Stefan!
  Jag är medveten om texten i "Senaste kommentarer". Ska justera detta i CSS så fort jag får tid till det.

 4. Jag vet om att RSS-flödet inte fungerar. Håller på att leta efter felet men har inte hittat det ännu. Säger till när jag fått ordning på det.

 5. Du kan använda flödet i en RSS-läsare även om det ger ett felmeddelande här på webbplatsen. Jag har testat i Reeder och GoogleReader och det fungerar som det ska där.

 6. Hej !
  Sedan flytten till WP har jag inte hittat ett tema som är som jag vill ha det, är inget datageni direkt men lite klarar jag. Kanske du kan hjälpa ???

  MVH Agnetha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*